ØKOLOGISKE MINIPIZZAER MED FULDKORN
8 STK.
1. Kom vand og gær i en stor skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt fuldkornsdurummel, hvedemel, salt og olie. Ælt dejen godt sammen til den er blød og elastisk.
2. Læg et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve 1½ time.
3. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
4. Del dejen i 8 stykker. Rul hvert stykke ud til en lille pizza ca. 16 cm i diameter. Drys mel under og ovenpå pizzaerne mens du ruller, så dejen ikke hænger fast i bordet eller kagerullen.
5. Læg pizzaerne på bageplader med bagepapir.
6. Pres hvidløget. Rør hvidløg og salt i tomaterne og smør dem på bundene. Drys ost ovenpå tomaterne. Skær chorizoen i tynde skiver og fordel dem på pizzaerne. Drys oregano på toppen.
7. Bag pizzaerne i ca.12 minutter til osten er smeltet, og kanten af pizzaerne er lysebrun.
8. Drys pizzaerne med hele basilikumblade inden servering.
En opskrift fra bagehæftet Bare bag.
Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv og naturen for rester af sprøjtegifte.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
Pizzadej
2½ dl lunkent vand
10 g øko gær
175 g øko fuldkornsdurummel
150 g øko hvedemel
1 tsk salt
1 spsk øko olivenolie
Fyld
1 fed øko hvidløg
¼ tsk salt
4 dl mosede øko tomater (fra flaske)
150 g revet øko ost
150 g øko chorizo eller peperoni
2 tsk tørret øko oregano
1 potte øko basilikum