Salat Med Aeble Spidskaal Mynte

ØKOLOGISK SPIDSKÅLSSALAT MED ÆBLE OG MYNTE

Accepter venligst marketing cookies

TIL 4 PERSONER

Rist mandlerne på en tør varm pande, indtil de begynder at tage farve. Køl dem af og hak dem. Skær spidskål i tynde strimler og kom det i en stor skål. Skær avocadoerne og æblet i tynde både og kom det i skålen. Befri kernerne fra granatæblet og kom dem i salaten sammen med finthakket mynte og de hakkede, ristede mandler.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og vend det sammen. Server gerne med det samme.

Et tip til nemt at få kernerne ud af granatæblet

Rids med en urtekniv gennem skindet på granatæblet, som hvis du skulle “tegne” en streg hele vejen rundt om æblet. Vrik de to halvdele fra hinanden. Hold den ene halvdel med skærefladen ned på håndfladen og let spredte fingre. Bank kernerne ud af granatæblet med en grydeske, mens du holder det over en skål, så saften opsamles. Gør tilsvarende med den anden halvdel. Fjern de hvide hinder mellem kernerne, da hinderne er meget bitre.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af pesticider.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

300 g øko spidskål eller hvidkål
2 øko avocadoer
1 øko æble
1 øko granatæble
6 øko stilke mynte
4 spsk øko mandler

Dressing

4 spsk øko olivenolie
1-2 spsk øko æblecidereddike
Salt og peber

Luk (Esc)