Renmadglaede 9 2

SVINESPYD & SPELTSALAT MED HINDBÆR

Accepter venligst marketing cookies

TIL 4 PERSONER

Skyl speltkernerne grundigt, og kog dem i let saltet vand i ca. 10 minutter, til de er møre, men stadig har en smule bid. Hæld den færdigkogte spelt i en sigte og lad den køle og dryppe af. Snit spidskålen helt fint – brug evt. et mandolinjern.

Rør det hakkede svinekød sammen med krydderier, tomatpuré og sennep. Form 8 aflange frikadeller af farsen, som sættes på træspyd. Gril eller steg spyddene i en smule olie – ca. 5 minutter på hver side, eller til de er gennemstegte.

Pisk ingredienserne til dressingen sammen, og vend den godt rundt i den lune spelt i en skål. Vend kålen rundt i blandingen. Skær avocadoerne ud i små tern, og vend dem forsigtigt i salaten sammen med bær og hele, ristede mandler. Anret de krydrede svinespyd og salaten på et stort fad og servér.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af pesticider.

INGREDIENSER

2 dl øko perlespelt
½ øko spidskål, 250 g
2 modne øko avocadoer
150 g øko hindbær
75 g øko mandler, ristede

Spyd

400 g hakket øko svinekød
2 tsk tørret øko oregano
1 spsk øko sennep
2 spsk øko tomatpuré
salt og peber
øko olie til stegning
8 træspyd

Dressing

1 spsk grov øko sennep
1 spsk øko æblecidereddike
1 spsk øko ahornsirup eller
flydende øko honning
5 spsk øko olivenolie
salt og peber

Luk (Esc)