Taerte Med Porrer Kartoffelsalat Og Aerter Web

ØKOLOGISK TÆRTE MED PORRER, KARTOFFELSALAT OG ÆRTER

TIL 4 PERSONER

Lav tærtebunden

Skær smør i små tern og smuldr det ud i hvedemelet. Tilsæt grahamsmel og salt og saml hurtigt dejen med fromage frais. Lad mørdejen hvile i køleskabet et kvarters tid.

Rul dejen tyndt ud på et meldrysset bord med en kagerulle. Smør en tærteform, ca. 28 cm i diameter, og læg den udrullede dej i - dejen må gerne nå lidt ud over kanten. Prik bunden med en gaffel og forbag ved 200 grader i 10 minutter. Skær kanterne af med en skarp kniv.

Bland fyldet og bag tærten

Sæt ovnen på 180 grader.

Skær porrer i tynde ringe og hvidløg i tynde skiver. Varm en pande op med olie og svits porrer og hvidløg til de er klare.

Skyl tomaterne og halver dem. Rens chilien og fjern kernerne. Hak chili og persille fint.

Pisk maizena ud i mælken, tilsæt æg, hytteost, resten af saltet, chili og persille. Fordel porre-løgblandingen ud over tærtebunden, læg tomaterne med skærefladen opad og hæld æggemassen over.

Bag tærten i ovnen i 35-40 minutter, til overfladen er fast og gylden.

Kartoffelsalaten

Skrub kartoflerne og skær dem evt. i mindre stykker. De skal være nogenlunde ens i størrelse, så kogetiden bliver den samme. Kom dem i en gryde, dæk med vand, tilsæt saltet og kog dem kun lige akkurat møre. Hæld vandet fra.

Hak persillen. Rør olie sammen med eddike, honning, persille, salt og peber og vend dressingen over de varme kartofler, så de optager mest muligt smag.

Vend ærterne i kartoflerne lige inden servering og smag til. Server tærten med kartoffelsalaten.

TIP

Lav dejen i en foodprocessor - så kan det næsten ikke være nemmere.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

Tærtebund

50 g øko smør
150 g øko hvedemel
50 g øko grahamsmel
½ tsk. salt
100 g øko fromage frais

Fyld

500 g øko rensede porrer
2 fed øko hvidløg
1 spsk. øko olivenolie
250 g øko blommetomat
½ frisk øko chili, uden kerner
En håndfuld øko persille
1 spsk. øko Maizena
1 dl øko mælk
3 øko æg
100 g øko hytteost
1½ tsk. salt

Marinerede kartofler

800 g øko små kartofler
1 spsk. salt
1 håndfuld øko persille
4 spsk. øko koldpresset rapsolie
2-3 spsk. øko æbleeddike
Øko akaciehonning
Salt og peber
3 dl øko ærter

Luk (Esc)