ØKOLOGISK BRÆNDENDE KÆRLIGHED MED SOMMERGRØNT
TIL 4 PERSONER
Steg røget flæsk
Skær det røgede flæsk i tern/strimler på 1x1 cm. Varm en pande godt op og kom flæsketernene på. Steg dem lyst gyldne - lad så meget som muligt fedt smelte fra, så opnås et mere sprødt resultat. Lad flæsket dryppe af i en sigte og drys med friske timianblade.
Damp grøntsagerne
Skyl og rens spidskål og forårsløg godt. Skær bund og evt. det yderste top af forårsløg. Skær spidskålen i 2 cm brede både på langs.
Damp grøntsagerne hver for sig i få minutter i et lidt letsaltet vand i en stor gryde med låg, til de er al dente.
Kold salatsuppe
Udblød brødet i koldt vand og vrid det derefter fri for vand.
Skyl salathovedet og lad det dryppe godt af.
Blend salat, rapsolie, æblecidereddike og brød i en blender til en ensartet konsistens. Smag til med lidt salt og limesaften. Blend til sidst hasselnødderne i til grov konsistens.
Kartoffelmos
Kog kartoflerne til de er møre, og knus dem til en grov konsistens med en gaffel eller kartoffelmoser, sammen med smør.
Anret flæsketernene ovenpå de knuste, nykogte kartofler og server de dampede grøntsager og gazpacho ved siden af.
TIP: Hvis du ikke kan finde røget flæsk, kan du også bruge en god bacon
TIP: Udover spidskål og forårsløg er grønne bønner, bladbede, artiskok og asparges også velegnede.
Vidste du at...
Alle økologiske grise fødes i hytter på marken. Når de bliver større kommer de typisk ind i en stald, men de har stadig adgang til det fri.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
Flæsk
400 g øko hel røget flæsk
6 øko timianstilke
Sommergrønt
1 øko spidskål
2 bundter øko forårsløg
Salt
Salatgazpacho
60 g øko lyst brød uden skorpe - det må gerne være tørt og gammelt
1 øko hovedsalat
½ dl god øko rapsolie
1½ spsk. øko æblecidereddike
Salt
2 spsk. øko limesaft
50 g øko hasselnødder
Kartoffelmos
1 kg øko kogte nye kartofler
50 g øko saltet smør