ØKOLOGISK SALAT MED KOFTA OG TZATZIKI
TIL 4 PERSONER
Kofta
Rør kødet med revet squash, revet løg, smuldret fetaost, hakket persille, spidskommen, chili, mel, æg, salt og peber. Form små aflange frikadeller og steg dem gyldne og i olie på en varm pande til de er gennemstegte.
Tzatziki
Riv agurk og hvidløg og kom begge dele i en si. Drys en smule salt på og lad det dryppe af.
Klem væden fra agurken og rør agurk og yoghurt sammen. Smag til med olivenolie og evt. lidt mynte.
Salat
Pensl pitabrødene med olivenolie og grill dem på en varm grillpande (eller rist dem uden olie).
Skær tomat og agurk i mundrette stykker. Snit salaten.
Servering
Anret salat, agurk, tomat og krydderurter i dybe tallerkner. Krydr med olie, eddike, salt og peber. Top med kofta og tzatziki og servér med grillet pita.
Hvorfor vælge økologisk oksekød
Fordi alle økologiske dyr kommer ud under åben himmel.
INGREDIENSER
Kofta
300 g hakket øko oksekød
1 dl revet øko squash
1/2 dl revet øko løg
100 g øko fetaost
1 håndfuld bredbladet øko persille
2-3 tsk knust øko spidskommen
1 tsk øko chiliflager
1 spsk øko mel
1 øko æg
Salt og peber
Øko olivenolie
Tzatziki
1 øko agurk
1 fed øko hvidløg
1 tsk salt
3 dl drænet øko yoghurt
Lidt øko olivenolie
Salat
4 øko pitabrød
Øko olivenolie
Salt
3-4 øko tomater
1 øko agurk
1 øko salat, fx iceberg
Lidt bredbladet øko persille
Evt. lidt øko mynte