
ØKOLOGISK STEGT KNOLDSELLERI
TIL 2 PERSONER
Denne ret kan sagtens stå alene som en smuk og simpel vegetarret. Men du kan også servere den til stegt gris, kylling eller fisk.
Selleri
Skær skrællen af sellerien og skær den i halve eller kvarte. Steg dem stille og roligt i olie på en varm pande til de er gyldne og møre, ca. 15-20 min. Krydr med salt.
Smelt imens smør i en kasserolle. Lad det brune, så det dufter af nødder.
Rist nødderne på en tør, varm pande. Gnid de løse hinder af og hak nødderne groft.
Vinaigrette
Rør en vinaigrette af honning, eddike, olie og vend æbletern og dild i.
Servering
Servér selleri med brunet smør, nødder og vinaigrette.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af pesticider.
Tip
Vinaigretten er også god i en kartoffelsuppe!
INGREDIENSER
Selleri
1 øko knoldselleri
Øko olivenolie
Salt
100 g øko smør
50 g øko hasselnødder
Vinaigrette
1 tsk flydende øko honning
2 spsk lys øko eddike, fx æble- eller hvidvinseddike
3 spsk øko olivenolie
1/2 øko æble i minitern
Hakket øko dild
Tilbehør
Evt. godt øko brød og en frisk salat