Nakkekotelet (1)

ØKOLOGISKE NAKKEKOTELETTER MED PASTINAK OG ÆBLEPEBERROD

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISKE NAKKEKOTELETTER MED PASTINAK OG ÆBLEPEBERROD

Sommerhalvåret er noget helt særligt. Udvalget af økologisk frugt og grønt er på sit højeste og alle de økologiske dyr er ude under åben himmel.

Endelig kan vi smide en god pølse eller kotelet på grillen og nyde udelivet med dem vi har kær. En ganske almindelig hverdagsaften bliver pludselig mere end blot dét.

Til denne opskrift har vi allieret os med TV-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, som nedenfor videregiver én af sine bedste sommerretter med økologisk grisekød.

Velbekomme og god fornøjelse!

FREMGANGSMÅDE

Varm en pande godt op og kom olien på. Steg nakkekoteletterne gyldne og sprøde i olien, drys med salt, peber og rosmarin undervejs. Koteletterne skal have ca. 2 minutter på hver side, og du kan også stege dem på en varm grill.

Skær løget i tern, skræl pastinakkerne og skær dem i mundrette stykker. Varm en dyb pande eller gryde op, og kom olien på, steg løg og pastinakker i 4-5 minutter. Skær æblerne i smalle både og kassér kernehuset. Kom æblestykkerne ned til pastinakkerne sammen med enebærrene. Lad æblerne stege sammen med løg og pastinakker, til de begynder at blive bløde, tilsæt honning og æbleeddike, lad det simre 1 minut og fjern det fra blusset. Vend salt og friskrevet peberrod i efter smag. Jeg plejer at bruge 3-5 spsk peberrod, alt efter hvor stærk den er. Servér sammen med de stegte nakkekoteletter og lidt frisk hjertesalat.

Vidste du, at...
alle økologiske grise får masser af grovfoder, som er med til at holde dem beskæftigede.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

Foto: Winnie Methmann

INGREDIENSER

4 øko nakkekoteletter
2 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
Et drys flagesalt og lidt friskkværnet sort peber
1 tsk tørret eller et par stilke frisk øko rosmarin

1 stort øko løg
500 g øko pastinakker
4 gode danske øko æbler
2 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
8 øko enebær
2-3 spsk flydende øko honning
2-3 spsk øko æbleeddike
1 øko peberrod
Et godt drys flagesalt

Desuden:
1 øko hjertesalathoved

Luk (Esc)