Medister (1)

ØKOLOGISK MEDISTER MED BØNNESALAT

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK MEDISTER MED BØNNESALAT

Sommerhalvåret er noget helt særligt. Udvalget af økologisk frugt og grønt er på sit højeste og alle de økologiske dyr er ude under åben himmel.

Endelig kan vi smide medisteren på grillen og nyde udelivet med dem vi har kær. En ganske almindelig hverdagsaften bliver pludselig mere end blot dét.

Til denne opskrift har vi allieret os med TV-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, som nedenfor videregiver én af sine bedste sommerretter med økologisk grisekød.

Velbekomme og god fornøjelse!

FREMGANGSMÅDE

Brun medisteren i olien et par minutter på hver side, skru ned for varmen og steg videre til den er helt gennemstegt, ca. 6 minutter på hver side. Servér den med bønnesalaten.

Tø bønnerne op eller brug friske. Kom en slat vand i en gryde og damp bønnerne deri i 3 minutter. Køl dem af i iskoldt vand og lad dem dryppe af i en si. Bland bønnerne med babyspinat og kom blandingen på et fad. Skær eller klip de soltørrede tomater i strimler og hak forårsløgene. Rør ingredienserne til dressingen sammen og hæld den over bønnerne og spinaten, drys derefter de soltørrede tomater og forårsløg over. Servér salaten sammen med stegt medister. Drys med bredbladet persille.

Vidste du at...
De økologiske grise får masser af grovfoder, som holder dem beskæftigede.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

Foto: Winnie Methmann

INGREDIENSER

400 g øko medister
1 spsk- øko koldpresset jomfruolivenolie

Bønnesalat:
500 g øko haricots verts, gerne fra frost
100 g øko babyspinat
12 soltørrede øko tomater i olie
2-3 øko forårsløg
Lidt øko bredbladet persille

Dressing:
1 tsk grovkornet øko sennep
3 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
1 spsk øko æbleeddike
2 tsk flydende øko honning
Et drys flagesalt og friskkværnet sort peber

Luk (Esc)