Salat Med Hindbær

ØKOLOGISK SALAT MED HINDBÆR, GEDEOST OG BACON

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK SALAT MED HINDBÆR, GEDEOST OG BACON

Sommerhalvåret er noget helt særligt. Udvalget af økologisk frugt og grønt er på sit højeste og alle de økologiske dyr er ude under åben himmel.

Til denne opskrift har vi allieret os med TV-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, som nedenfor videregiver én af sine bedste sommerretter med økologisk grisekød.

Velbekomme og god fornøjelse!

FREMGANGSMÅDE

Skær brødet i tern og steg det i olien på en varm pande, til det er helt gyldent og sprødt, drys med lidt salt og lad det køle af. Bræk eller skær salaten i mundrette stykker og fordel den på et fad. Fordel hindbærrene over salaten, sammen med gedeost i mindre stykker. Steg baconen sprød på en tør pande og lad den køle af, mens du laver dressingen. Rør alle ingredienser til dressingen sammen, smag den til og hæld den over salaten. Fordel derefter de sprøde brødtern, bacon, citronmelisse samt finthakket forårsløg over salaten og servér med det samme.

Vidste du, at...
alle økologiske grise har mulighed for at rode i jorden og bade i mudder på naturlig grisemanér...

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

Foto: Winnie Methmann

INGREDIENSER

8 skiver øko bacon
3 skiver lyst øko brød
3 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
Et drys flagesalt
1 stort øko salathoved
200 g øko hindbær
100 g øko gedeost / øko feta
En potte frisk øko citronmelisse
2 øko forårsløg

Dressing:
½ dl øko koldpresset jomfruolivenolie
3 spsk god øko balsamicoeddike
2 tsk flydende øko honning
Et drys flagesalt og friskkværnet sort peber

Luk (Esc)