M├©Rbrad 01 (1)

ØKOLOGISK MØRBRAD MED BAGTE GULERØDDER OG KIKÆRTER

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK MØRBRAD MED BAGTE GULERØDDER OG KIKÆRTER

Sommerhalvåret er noget helt særligt. Udvalget af økologisk frugt og grønt er på sit højeste og alle de økologiske dyr er ude under åben himmel.

Endelig kan vi smide en god pølse eller mørbrad på grillen og nyde udelivet med dem vi har kær. En ganske almindelig hverdagsaften bliver pludselig mere end blot dét.

Til denne opskrift har vi allieret os med TV-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, som nedenfor videregiver én af sine bedste sommerretter med økologisk grisekød.

Velbekomme og god fornøjelse!

FREMGANGSMÅDE

Bland sennep med honning, øl, knuste enebær, finthakket estragon, salt og peber. Kom det i en stor frysepose sammen med mørbraden, som du har pudset af for hinder og fedt og skåret i passende bøffer. Massér kødet godt ind i marinaden. Lad mørbradbøfferne trække mens du gør grøntsagerne klar og bager dem i ovnen. Steg derefter bøfferne på grillen eller en varm pande, til de er svagt rosa inden i og gyldne og sprøde uden på. Alt efter tykkelse skal de have ca. 3-4 minutter på hver side.

Servér med grøn salat med bagte gulerødder og kikærter og drik resten af øllen til.

Grøn salat med bagte gulerødder og kikærter

Tænd ovnen på 200 grader, vask gulerødderne og skræl dem evt. Kom dem i en bradepande med bagepapir sammen med drænede, skyllede kikærter og rødløg skåret i både. Dryp med olie og drys med salt og peber. Stil bradepanden i ovnen i 40 minutter. Mens skyller du salaten og laver dressingen. Når grøntsagerne i ovnen er klar, skal de køle af, til de er lune, hvorefter du vender dem med salat og hælder dressingen over. Drys med lidt frisk estragon. Servér sammen med mørbradbøfferne

Vidste du, at...
alle økologiske dyr kan komme ud og nyde den friske luft.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

Foto: Winnie Methmann

INGREDIENSER

MARINERET MØRBRAD

500 g øko svinemørbrad
5 spsk. grov øko sennep, med sennepskorn i
2 spsk. flydende øko honning
1 dl øko bock øl eller din yndlings øl
10 øko enebær/allehånde/laurbær
Et bundt frisk øko estragon
Flagesalt og masser af friskkværnet sort øko peber

Grøn salat med bagte gulerødder og kikærter

500 g små øko snackgulerødder
1 ds øko kikærter
2 store øko rødløg
3 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
Flagesalt og friskkværnet sort øko peber
1 øko salathoved efter eget valg
Lidt frisk øko estragon

Dressing:

3 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk øko æbleeddike eller en anden aromatisk eddike
2 tsk flydende øko honning
Flagesalt og friskkværnet sort øko peber

Luk (Esc)