Krydrede K├©Dboller Med Couscous Og Bagte Gr├©Ntsager (1)

ØKOLOGISK KRYDREDE KØDBOLLER MED COUSCOUS OG BAGTE GRØNTSAGER

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISKE KRYDREDE KØDBOLLER MED COUSCOUS OG BAGTE GRØNTSAGER

Sommerhalvåret er noget helt særligt. Udvalget af økologisk frugt og grønt er på sit højeste og alle de økologiske dyr er ude under åben himmel.

Til denne opskrift har vi allieret os med TV-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, som nedenfor videregiver én af sine bedste sommerretter med økologiske grisekød.

Velbekomme og god fornøjelse!

FREMGANGSMÅDE

Farsen

Tænd ovnen på 200 grader.

Rør kødet sejt med salt, tilsæt derefter masser af peber, revet løg, revet hvidkål samt pinjekerner og rosiner. Rør det hele godt sammen, og form derefter 20 små kødboller. Stil dem på bagepapir på en bageplade, og steg dem i ovnen i ca. 16-20 minutter. Servér dem med couscous.

Couscous med bagte grøntsager

Tænd ovnen på 175 grader. Læg de hele cherrytomater samt aubergine, squash og peberfrugt i tern og forårsløg i mindre stykker på bagepapir på en bageplade, dryp med olie og drys med salt og peber. Bag grøntsagerne i ovnen til de er møre og har fået farve, ca. 45 minutter. Tag evt. grønsagerne ud alt efter, hvornår de er klar. Hold øje med dem.

Kom couscous i en skål sammen med salt, hæld det kogende vand over, rør rundt, læg låg på og lad det trække 5 minutter under låg. Rør ingredienserne til dressingen godt sammen, og smag den til. Bland den varme couscous med de bagte grøntsager og rucola, og kom dressingen over. Drys med frisk mynte. Servér med de stegte kødboller.

Vidste du at...
At de økologiske grise har adgang til det fri.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

Foto: Winnie Methmann

INGREDIENSER

Farsen

400 g hakket øko grisekød
1 stor tsk salt
Et drys friskkværnet sort øko peber
1 øko løg
2 dl revet øko hvidkål
25 g øko pinjekerner
¾ dl øko rosiner

Couscous med bagte grøntsager

1 øko squash
1 øko aubergine
1 stor, rød øko peberfrugt
24 øko cherrytomater, gerne med stilk
8 øko forårsløg
2 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
Et drys flagesalt og friskkværnet sort øko peber
3 dl øko couscous
1 stor tsk. flagesalt
3 dl kogende vand
75 g øko rucola
Et bundt øko mynte

Dressing:

¾ dl øko koldpresset jomfruolivenolie
½ dl øko æble- eller hvidvinseddike
1 spsk flydende øko honning, eller efter smag
Flagesalt og friskkværnet sort øko peber

Luk (Esc)