Kotelet (1)

ØKOLOGISKE KOTELETTER MED TOMATSALSA OG FRISKKOGTE MAJSKOLBER

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISKE KOTELETTER MED TOMATSALSA OG FRISKKOGTE MAJSKOLBER

Sommerhalvåret er noget helt særligt. Udvalget af økologisk frugt og grønt er på sit højeste og alle de økologiske dyr er ude under åben himmel.

Endelig kan vi smide en god pølse eller kotelet på grillen og nyde udelivet med dem vi har kær. En ganske almindelig hverdagsaften bliver pludselig mere end blot dét.

Til denne opskrift har vi allieret os med TV-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, som nedenfor videregiver én af sine bedste sommerretter med økologisk grisekød.

Velbekomme og god fornøjelse!

FREMGANGSMÅDE

Varm en pande op, kom olien på og steg koteletterne gyldne og sprøde, drys med salt, peber og oregano undervejs. Du kan også bruge din grill, hvis du har sådan en. Koteletterne skal have ca. 2 ½-3 minutter på hver side.

Bring vand i kog og kog majskolberne i præcis 6 minutter. Varm en dyb pande op, kom olien på og steg løg og peberfrugter i tern, til de begynder at blive bløde og tage lidt farve. Kom derefter halverede cherrytomater og grofthakket hvidløg på, steg yderligere et par minutter og tilsæt så spidskommen og skyllede, drænede sorte bønner. Steg bønnerne med i ca. 2-3 minutter, vend den søde chilisauce i og servér salsaen sammen med koteletter og majskolber. Drys med frisk koriander.

Vidste du, at...
de økologiske grise har mulighed for at rode i jorden og bade i mudder på naturlig grisemanér...

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

Foto: Winnie Methmann

INGREDIENSER

4 øko svinekoteletter
2 spsk koldpresset øko jomfruolivenolie
Et drys flagesalt og lidt friskkværnet sort peber
1 tsk tørret øko oregano

Tomatsalsa med sorte bønner & majskolber
2 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
1 stort øko løg
1 rød øko peberfrugt
20 øko cherrytomater
2 fed øko hvidløg
2 tsk øko stødt spidskommen
1 ds øko sorte bønner
2 spsk øko sød chilisauce

Desuden:
4 øko majskolber
En potte frisk øko koriander

Luk (Esc)