ØKOLOGISK BRUSCHETTA MED SVAMPE OG BACON
ØKOLOGISK BRUSCHETTA MED SVAMPE OG BACON
Sommerhalvåret er noget helt særligt. Udvalget af økologisk frugt og grønt er på sit højeste og alle de økologiske dyr er ude under åben himmel.
Endelig kan vi smide bruschettas på grillen og nye udelivet med dem vi har kær. En ganske almindelig hverdagsaften bliver pludselig mere end blot dét.
Til denne opskrift har vi allieret os med TV-kok og kogebogsforfatter, Anne Hjernøe, som nedenfor videregiver én af sine bedste sommerretter med økologisk grisekød.
Velbekomme og god fornøjelse!
FREMGANGSMÅDE
Rens svampene godt, skær dem i mindre stykker og kom dem på panden. Steg til de bliver gyldne og gennemstegte drys med lidt salt og peber. Skær løget i tern, kom dem ned til svampene og steg til de begynder at blive bløde. Tilsæt piskefløde og honning, rør godt rundt og lad svampene simre til fløden tykner.
Imens rister du brødet i brødristeren og steger baconskiverne helt sprøde på en tør pande. Læg brødskiverne på et fad, kom lidt frisk babyspinat på alle 4 skiver, fordel svampeblandingen henover, top med et par skiver bacon og drys med friskhakket purløg. Spis med det samme.
Vidste du, at...
en økologisk so bor i en hytte på marken, når den føder sine unger...
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
Foto: Winnie Methmann
INGREDIENSER
2 spsk øko koldpresset jomfruolivenolie
600 g øko svampe
1 stort øko løg
Flagesalt og friskkværnet sort peber
12 øko enebær
1,5 dl øko piskefløde
2-3 tsk. flydende øko honning, efter snag
4 skiver godt øko brød
8 skiver øko bacon
En håndfuld øko babyspinat
1 bdt. øko purløg