ØKOLOGISKE BÅLDOGS MED KNUST KÅL
TIL 2 PERSONER
Båldog er et godt bud på en hotdog a la 2019 og er perfekt til en hyggelig aften ved bålet. Driller vejret så kan du sagtens stege pølser og lave brødene på en pande i dit køkken, det funger’ også!
Fladbrød
Kom gær og lunet vand i en skål, og rør det sammen til gæren er opløst. Til- sæt salt og olivenolie. Tilsæt derefter melet lidt ad gangen, og rør til dejen er samlet og slipper skålen. Den skal være sej og ikke klistret. Dæk dejen med et viskestykke og lad den hæve et lunt sted i en time.
Knust kål
Snit kålen, og drys den med salt. ”Ælt” den med hænderne, så den slipper saft og bliver mør. Smag til med eddike og sukker.
Syltede rødløg
Kog eddike og sukker op, så sukkeret opløses. Skær løgene i tynde skiver, og kom dem i eddiken. Kog op i 1-2 minutter, og lad dem trække lidt i lagen.
Sennepsmayo
Rør mayonnaise og sennep sammen, og smag til med salt.
Ved bålet/grillen
Form 8 flade brød af dejen, brug gerne lidt ekstra mel. Steg brødene på en stor pande over bål i en smule olivenolie. Steg pølserne på pind eller på den varme pande.
Servering
Top de varme fladbrød med knust kål, pølse, sennepsmayo og syltede løg. Pynt evt. med lidt timian og servér straks, evt. med sennep og ketchup til.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske pølser og pålæg, sparer du dig selv for kunstige farvestoffer, aromaer, konserverings- og sødemidler.
INGREDIENSER
Fladbrød
25 g øko gær
6 dl vand
2 tsk groft salt
1/2 dl øko olivenolie
350 g øko fuldkornshvedemel
Ca. 575 g øko hvedemel (fx ølandshvede)
Lidt øko olivenolie
Knust kål
1 øko spidskål
2-3 tsk groft salt
2 spsk øko eddike
2 tsk øko sukker
Syltede rødløg
1 dl øko eddike
1 dl øko sukker
2 øko rødløg
Sennepsmayo
4 spsk øko mayonnaise
1/2 spsk øko dijonsennep
Salt
Desuden
8 gode øko pølser
Øko sennep
Øko ketchup
Evt. lidt øko timian