ØKOLOGISK SPRØD KYLLINGESANDWICH MED SLAW
TIL 4 PERSONER
Sandwichboller
Rør gæren ud i lunet vand. Brug ikke vand fra hanen, men kog lidt vand op og bland det med koldt vand til det er ca. 37 grader. Tilsæt sukker, salt og smeltet smør og derefter mel. Dejen æltes blank og glat. Lad dejen hæve i 1 time.
Del dejen i 14 klumper og tril dem til boller på et meldrysset bord. Sæt dem tæt på bagepladen, så de vokser let sammen under bagningen og får bløde sider.
Lad bollerne hæve endnu 1 time. Pensl dem med æg pisket med koldt vand, og bag dem ved 220 grader i ca. 10-15 min. til de er gyldne.
Fyld
Flæk kyllingebrysterne, så du får 4 flade stykker kylling. Kom dem i en frysepose med citronsaft. Kom 1 dl hvedemel i en anden frysepose. Kom kyllingen i posen med mel og ryst.
Steg kyllingen i olie på en varm pande, til den er gylden og gennemstegt. Krydr med salt.
Slaw
Rør eddike og sukker sammen. Rør mayonnaise og hvidløg i. Vend kål, gulerødder og bladselleri i dressingen og smag til.
Servering
Flæk bollerne. Smør dem med mayo og fyld dem med salat, kylling, tomat og løg. Servér straks med slaw.
Tip
Læg løgskiverne i koldt vand indtil servering, så bliver de mildere.
Her er ekstra boller – brug dem til morgenmaden, madpakken eller frys dem, hvis du ikke kan nå at spise dem inden for 1-2 dage.
Hvorfor vælge økologisk kød?
Fordi alle økologiske dyr kommer ud under åben himmel.
INGREDIENSER
Sandwichboller 14 stk.
25 g øko gær
5 dl lunet vand
75 g øko sukker
2 tsk groft salt
75 g smeltet øko smør
550 – 600 g øko hvedemel
Ca. 250 g øko rugmel
1 øko æg
2 spsk koldt vand
Fyld
2 øko kyllingebryster
Saft af 1 øko citron
Øko mel
Øko olie til stegning
Salt
Sprød øko salat
1 øko løg i tynde skiver
2-3 øko tomater i skiver
Øko mayonnaise
Slaw
3 spsk øko hvidvinseddike
2 tsk øko sukker
3 spsk øko mayonnaise
1/2-1 fed øko hvidløg, fint revet
1 lille øko spidskål, snittet
2-3 øko gulerødder, revet
1-2 stilke øko bladselleri, fint snittet