26 Chili Con Carne

ØKOLOGISK CHILI CON CARNE

Accepter venligst marketing cookies

INGREDIENSER

1 øko løg
2 fed øko hvidløg
2 øko gulerødder
3 stilke øko bladselleri
Øko olivenolie
300 g hakket oksekød
2 tsk. øko stødt spidskommen
1 tsk. øko stødt koriander
1 tsk. tørret øko oregano
1 tsk- tørret øko chipotle, eller anden øko chilipulver
½ bundt koriander
Salt og øko peber
50 g øko tomatpuré
200 g mosede øko tomater
10 g mørk øko chokolade (ca. 80 %)
2 dl vand, eller efter behov
salt og øko peber
2 øko majskolber (eller 200 g øko majs fra frost)
4-500 g kogte øko bønner, fx sorte- og kidney (eller fra karton/dåse)

Guacamole:
1 fed øko hvidløg
3 modne øko avocadoer
1-2 spsk. øko limesaft
1 spsk. fint hakkede øko rødløg
salt

Tilbehør:
kogt øko quinoa
øko cremefraiche
1-2 øko hjertesalater
2 øko tomater
1 øko rødløg
2 håndfulde øko koriander

Evt. øko tortillachips

ØKOLOGISK CHILI CON CARNE

Opskrift af Louisa Lorang

Hovedret til 4

Tilberedning: 1 time

Chilien kan sagtens laves mere simpelt. Vigtigst er bunker af grønt, kød og krydderi. Nyd med ekstra grønt på toppen og chips, kogt quinoa eller godt brød til.

FREMGANGSMÅDE

Hak løg og hvidløg fint og riv gulerødderne. Snit bladselleri fint. Sautér det hele i rigeligt olivenolie i en varm gryde, uden at grøntsagerne tager farve. Tilsæt hakket oksekød og brun kødet.
Kom spidskommen, oregano, stødt koriander og chipotle i og steg ved lav varme. Hak koriander og tilsæt den. Kom tomatpuré i og steg kort. Tilsæt mosede tomater og lidt vand og lad retten småkoge i 20 minutter. Smag til med chokolade, salt og peber.
Pil majsene og skær kernerne fra kolberne. Tilsæt majs og kogte bønner.Varm kort det hele igennem. Smag til.

Guacamole:
Lav imens en guacamole. Pil hvidløget. Gnid det imod en morter og mos avocadoerne i morterne. (eller mos dem med en gaffel og smag til med lidt revet hvidløg). Smag til med limesaft, vend løg i og krydr med salt.

Servering:
Servér chilien i store skåle med kogt quinoa. Top med cremefraiche, snittet salat, tomater i tern, hakket rødløg og plukket koriander. Nyd med guacamole og lune tortilla chips.

TIP: Rester af chili con carne er fantastisk i wraps, fx med bønnemos eller med masser af salat og chilisauce.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Foto: Anders Schønnemann


Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.


Luk (Esc)