Tyrkisk Pizza 1

ØKOLOGISK TYRKISK PIZZA MED OKSEKØD OG SPRØDE GRØNTSAGER

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK TYRKISK PIZZA MED OKSEKØD OG SPRØDE GRØNTSAGER

Opskrift og foto af Louisa Lorang

4 stk.

Pizzaen her er superskøn som aftensmad. Servér pizzaerne straks de er bagt og hiv flere ud af ovnen løbende. Top med ekstra grøntsager ved bordet.

Dej
Lun vandet til ca. 37 grader. Opløs gæren i vandet og tilsæt næsten alt melet. Tilsæt salt og sukker og ælt dejen sammen. Tilsæt det sidste mel og evt. en smule mere, alt efter behov. Smør dejen med en smule olivenolie og lad den hæve tildækket i 1 time ved stuetemperatur.

Fyld
Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Riv auberginen groft og sautér alle ingredienserne i rigeligt olivenolie på en stor, varm pande. Det skal ikke tage farve, men falde sammen og mørne. Ca. 4-6 minutter. Kom kød på og steg til det er gyldent og gennemstegt. Krydr med spidskommen, chiliflager, salt, peber, sesam og tomatpuré og smag til.

Pizza

Forvarm ovnen til 220 grader.
Rul dejene ud på et meldrysset bord til 4 aflange, tynde deje. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Fordel kødet på dejen – uden at komme helt ud til kanten og fold dejen på pizzaerne. Bag pizzaerne i den varme ovn i 8-12 minutter, eller til de er gyldne og varme.

Servering
Top de varme pizzaer med yoghurt, kål, persille, mynte og evt. chilisauce. Nyd straks.

TIP: Top pizzaerne med grønt efter sæson. Agurk, peberfrugt, salat, tomat, squash, forårsløg mm er også godt.

TIP TIP: Rester af denne pizza er oplagt i madpakken! Gerne med sprøde grøntsager til.

Vidste du at...

Græssende køer er helt afgørende for insekt- og fuglelivet. Ja, faktisk kan vores økosystemer slet ikke undvære køer. Så: Spiser du lidt, men godt oksekød af økologisk kvalitet, kan du gøre det med god samvittighed.


Opskrifterne er udviklet med støtte fra foreningen Økokød.

INGREDIENSER

Dej
3 ½ dl vand
25 g øko gær
ca. øko 500-600 g hvedemel
2 tsk. salt
1 tsk. øko sukker
2 spsk.øko olivenolie
plus øko mel til udrulning

Fyld
1 øko løg
2 fed øko hvidløg
½ rød øko peberfrugt
1 øko aubergine
Øko olivenolie til stegning
400 g hakket øko oksekød
1 spsk. stødt øko spidskommen
1-2 tsk. øko chiliflager
1 spsk. øko sesamfrø
Salt og øko peber
3 spsk. øko tomatpuré

Topping
200 g tyk øko yoghurt, 10 %
Snittet øko kål
2 håndfuld øko persille
2 håndfulde øko mynte
Evt. øko chilisauce


Luk (Esc)