Blommesalat 2

ØKOLOGISK BLOMMESALAT MED SVAMPE OG OKSEKØD

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK BLOMMESALAT MED SVAMPE OG OKSEKØD

Opskrift og foto af Louisa Lorang

Salat til 2 personer

Lav salaten som en nem og smuk hovedret i weekenden. Eller gang op og lav den til gæster. Blomme, svampe og oksekød smager fantastisk sammen!

FREMGANGSMÅDE

Klargør svampene. Snit hvidløg i tynde skiver. Steg begge dele i olivenolie på en stor, varm pande til svampene er gyldne. Krydr med salt og tag dem af panden.
Tør panden af, kom ny olie på og steg bøffen ved høj varme i et par minutter på hver side, eller til den er rosastegt. Krydr den med salt og peber.

Salat
skær blommerne i mundrette chunks. Kassér sten. Snit rødløg i slanke både og vend begge dele sammen med honning.

Pluk salaten groft og anret den med rucola, svampe og blommer. Dryp med olivenolie og eddike. Top med skiver af bøf og servér straks med godt brød til.

TIP: Brug den udskæring du bedst kan lide. Køb hellere en tyk bøf, end to tynde. Du kan sagtens dele den tykke og den er meget nemmere at stege.

TIP TIP: Det er helt okay kun at bruge en slags svampe – fx champignon.

VIDSTE DU AT....

Koen bliver i disse år udskammet for dens klimaprutter, men vidste du, at vi har brug for den græssende ko, når vi producerer lækre og sprøde grøntsager? Spis lidt, men godt oksekød af økologisk kvalitet og giv dit bidrag til, at den økologiske landmand kan gøde sine marker og dyrke de grøntsager, du skal bruge til dine grønnere måltider.


Opskrifterne er udviklet med støtte fra foreningen Økokød.

INGREDIENSER

400 g øko svampe, fx kejershatte, østershatte og champignon
3 fed øko hvidløg
Øko olivenolie
Salt
1 god, øko bøf, 150-200 g
Mere øko olivenolie
Salt
Øko peber

Salat
4-5 øko blommer
1 øko rødløg
1 spsk. øko honning
1 øko hjertesalat
3 håndfulde øko rucola
Øko olivenolie
Øko eddike, fx rødvinseddike
Godt, øko brød


Luk (Esc)