ØKOLOGISK TABOULEH MED KØDBOLLER I CITRONSAUCE
INGREDIENSER
Kødboller:
2 skiver hvidt øko brød eller rasp
1 dl øko sødmælk
150 g kogte øko kikærter eller fra karton/dåse
1 øko løg
2 fed øko hvidløg
2 spsk. øko olivenolie
400 g hakket øko oksekød
1 tsk. stødt øko koriander
1 tsk. tørret øko mynte
1 tsk. tørret øko oregano
¼ tsk. stødt eller fint revet øko muskatnød
Fint revet skal af øko 1 citron
Salt og øko peber
øko hvedemel til at rulle kødbollerne i
Citronsauce:
½ dl frisk øko citronsaft (ca. af 1 øko citron)
1 øko æggeblomme
2 dl øko hønsefond
1 spsk. øko smør
Salt og øko peber
Tabouleh:
100 g øko bulgur
Salt
½ øko blomkål
3 spsk. øko olivenolie
2 spsk. øko hvidvinseddike
3 øko tomater
3 øko forårdløg
3 håndfulde øko bredbladet persille
2 håndfulde øko mynte
Salt
Servering:
Yoghurt
ØKOLOGISK TABOULEH MED KØDBOLLER I CITRONSAUCE
Opskrift af Louisa Lorang
3-4 personer – 40 minutter
Kødbollerne her er skønne med den saftige tabouleh, men du kan også nyde dem med sprøde grøntsager og lune pitabrød.
FREMGANGSMÅDE
Kødboller:
Skær skorperne af brødet. Kom brødet i en skål med mælk og lad det trække i 4-5 minutter. Hvis du bruger rasp, kan du springe dette over.
Mos kikærterne med en gaffel.
Hak imens løg og hvidløg og steg begge dele let gyldne i olivenolie. Lad dem køle en smule.
Rør kødet med koriander, mynte, oregano, muskatnød, citronskal, brød/rasp, mælk og let brunede løg og krydr gavmildt med salt og peber. Rør farsen sej.
Form farsen til kødboller på størrelse med golfbolde, ca. 16-18 styk i alt. Rul dem i hvedemel og steg dem i rigeligt olivenolie på en stor, varm pande. De skal have 12-14 minutter, eller til de er gennemstegte.
Tag dem af panden. Kassér evt. en smule fedtstof fra panden og brug panden til sauce.
Sauce:
Pisk citronsaftsammen med æggeblomme og hønsefond.
Pisk det hele i den lune pande og lad det stille og roligt koge op under omrøring.
Kom kødbollerne i saucen og lad det hele simre sammen i nogle minutter. Smag til med salt og peber.
Tabouleh:
Kog imens bulgur efter anvisningen på emballagen. Løsn den med en gaffel. Riv blomkålen groft og vend den med bulgur. Smag til med olivenolie, eddike, salt og peber.
Skær tomaterne i tern. Snit forårsløg, persille og mynte fint og vend det hele med bulguren. Smag til.
Servér kødbollerne med tabouleh og yoghurt.
TIP: Du kan erstatte kikærter med hvide bønner. Eller du kan bruge revet aubergine eller squash.
For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.
Foto: Anders Schønnemann
Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.