27 Cheeseburger

ØKOLOGISK CHEESEBURGER MED SØDE KARTOFFELFRITTER

Accepter venligst marketing cookies

INGREDIENSER

Søde kartofler:
1 kg øko søde kartofler
øko olivenolie
Salt

Burger:
220 g kogte, sorte øko bønner
400 g hakket øko oksekød, 8-12 %
1 løg
1 æg
4 spsk. mel
1 tsk. dijonsennep
salt og øko peber
øko olie til stegning
4 skiver øko ost, fx øko cheddarost

Dressing:
150 g øko mayonnaise
1 spsk. superfint hakkede øko løg
1 tsk. øko dijonsennep
1 tsk. øko sojasauce
1 nip sukker
salt og øko peber

Desuden:
4 øko burgerboller
1 løg, finthakket
2 syltede øko agurker, hakkede
lidt snittet øko hjertesalat
2 øko tomater i skiver
Evt. øko ketchup

ØKOLOGISK CHEESEBURGER MED SØDE KARTOFFELFRITTER

Opskrift af Louisa Lorang

4 personer – 40 minutter

En cheeseburger er noget af det skønneste. Denne her får ekstra fylde af sorte bønner, så du får en stor, mættende bøf!

FREMGANGSMÅDE

Søde kartofler:
Tænd ovnen på 200 grader, varmluft.
Skrub kartoflerne og skær dem til fritter. Bred dem ud på bagepapir på en bageplade og dryp dem med lidt olivenolie og krydr dem med salt.
Bag dem i den varme ovn i ca. 30-40 minutter, eller til de er gyldne og møre.

Burger:
Mos bønnerne med en gaffel. Rør kød og bønner sammen. Riv løget i og rør æg og sennep i. Krydr med salt og peber og rør farsen sej.
Form fire bøffer af farsen og steg dem i olivenolie på den ene side på en varm pande. Vend dem, top dem med ost, sæt evt. låg på panden og steg dem færdige på den anden side.

Dressing:
Rør mayonnaise sammen med fint hakket løg, sennep, soja, sukker, salt og peber.

Burger:
Lun bollerne i den varme ovn. Flæk dem og smør dem med burgerdressing. Fyld dem med løg, syltet agurk, salat, bøf og tomater.
Servér straks med søde kartofler og evt. ketchup.

TIP: Du kan lave ekstra burgerdressing og dyppe dine fritter i. Eller lav en simpel chilimayo af 2/3 øko mayonnaise, 1/3 øko chilisauce. Smag til med salt og lidt øko limesaft.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Foto: Anders Schønnemann


Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.


Luk (Esc)