2 Hapseboller

ØKOLOGISKE LANGTIDSHÆVEDE BOLLER

TIL 16 STK.

Dag 1

1. Kom vand og gær i en stor skål og rør til gæren er opløst. Tilsæt durummel, hvedemel, olie og salt. Rør dejen sammen med en ske til en blød masse.

2. Dæk skålen med husholdningsfilm eller et fugtigt
viskestykke og stil den i køleskabet natten over.

Dag 2

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Rør dejen hurtigt rundt. Form bollerne med en stor ske og sæt dem på bageplader med bagepapir, med god
afstand imellem, da bollerne flyder lidt ud.

3. Bag bollerne i 15-20 minutter til de er gyldenbrune.

4. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Vidste du at...

Hvedemel er nummer 4 på listen over de fødevarer, som vi danskere får flest pesticider fra? Vil du undgå pesticider er det sikreste at vælge økologisk.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

5 dl lunkent vand
10 g øko gær
200 g øko durummel
400 g øko hvedemel
1 spsk øko olivenolie
2 tsk salt

Luk (Esc)