TIL 16 HVEDER

Lun mælken til ca. 35 °C og rør æg, sukker og gær i. Bland mel, kardemomme og salt i en skål og smuldr smøret i melblandingen.

Ælt de to blandinger sammen til en smidig dej og hæv dejen i en skål i en time.

Tag dejen ud på et bord, drysset med mel, og ælt den godt igennem.

Form 16 hveder, som placeres tæt på en bradepande med bagepapir – uden at røre hinanden. Kom et rent viskestykke over og lad bollerne efterhæve i 45 min.

Pensl bollerne med 1 pisket æg, og bag dem ved 180 °C varmluft i 12-15 minutter.

Hvederne skæres midt over, ristes og nydes med koldt smør

Vidste du at...

Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året. Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise.

INGREDIENSER

450 g øko hvedemel
2 dl øko mælk
100 g øko smør
40 g øko gær
1 spsk. øko sukker
1 stk. øko kardemomme
1⁄2 tsk. groft salt
2 øko æg
1 pisket øko æg til pensling

Luk (Esc)