Fuldkornsbrød

ØKOLOGISK FULDKORNSBRØD

Accepter venligst marketing cookies

TIL 1 BRØD

Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen på røremaskine i 10-15 minutter ved langsom omrøring.

Læg et fugtigt klæde eller husholdningsfilm over skålen med dejen og lad den hæve lunt i 1 time.

Rør dejen ganske lidt og kom den derefter i en smurt form eller læg den direkte på en bageplade med bagepapir.

Lad brødet efterhæve tildækket med et fugtigt klæde i 15-20 minutter.

Bag brødet ved 200˚ i ca. 30 minutter på nederste rille.

Vidste du at...

Hvedemel er nummer 4 på listen over de fødevarer, som vi danskere får flest pesticider fra? Vil du undgå pesticider er det sikreste at vælge økologisk.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

2 dl lunkent vand
25 g øko gær
1 tsk salt
3 spsk øko olie
2 dl øko yoghurt naturel
250 g øko sigtet speltmel
300 g øko fuldkornshvedemel

Fyld:

Øko nødder, rosiner, tranebær, abrikoser eller andet øko tørret frugt kan tilsættes

Pensling:

Vand eller øko mælk

Luk (Esc)