IMG 1378 (1)

ØKOLOGISKE PLANTE-HAKKEDRENGE

TIL 6 STK.

Kog den sorte quinoa i forvejen. Kog evt. en større portion dagen før, som du kan bruge i en salat el. som tilbehør. Hæld kidneybønnerne over i en sigte, så vandet kan løbe fra. Skræl og riv rødbeden på et fint rivejern. Skræl og riv peberroden fint. Mos nu kidneybønnerne i en skål. Brug evt. en kartoffelmoser til det. Bønnerne skal moses groft, men der må ikke være hele bønner tilbage. Tilsæt nu revet rødbede, revet peberrod, linsemel, salt og peber.

Smag farsen til, før du former den til bøffer. Form nu farsen til 6 bøffer. Giv dem et drys ekstra salt og peber på begge sider, før du steger dem. Steg nu bøfferne i olivenolie ved mellem varme i ca. 5 min. på hver side. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke i overfladen.

Bløde løg
Rens løgene, og skær dem halvt over på langs. Læg nu løgene med skærefladen mod dit skærebræt, og skær de halve løg i tynde strimler. Varm smørret forsigtigt op på en pande, og steg løgene ved mellem varme, til de bliver blanke i overfladen og falder sammen. Tilsæt nu balsamico, kokossukker, salt samt peber og steg forsigtigt videre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber. Den lange stegetid får løgene til at udvikle mere sødme. Servér de bløde løg på toppen af plantehakkedrengene.

Tip: Farsen til bøfferne kan også bages som en postej i en form.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.

Opskrift og foto stammer fra madblogger, underviser og madmor Anette Hoeg Nielsen, der står bag bloggen Mad med glød. Find flere veganske og plantebaserede opskrifter på bloggen her.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

1 dåse øko kogte kidneybønner
2 dl kogt øko sort quinoa
100 g øko fintrevet rødbede
½ dl øko linsemel el. kikærtemel
2 spsk. øko fintrevet peberrod
Uraffineret salt
Friskkværnet peber


Bløde løg
2 store øko rødløg
3 spsk. øko smør(bar)
1-2 tsk. øko balsamico
1-2 tsk. øko kokossukker
Uraffineret salt
Friskkværnet peber

Luk (Esc)