ØKOLOGISK BØNNEBROWNIE
10 personer
Blend mandler fint i en foodprocessor, dog uden blandingen bliver til mel.
Tilsæt æg, smeltet smør, dadler, bønner, kakaopulver, salt og kaffe og blend, til dejen er helt ensartet. Rør hakket mørk chokolade i dejen. Beklæd en bageform med bagepapir. Kagen skal ikke blive særlig høj.
Bag kagen 20 til 25 minutter ved 180 grader. Afkøl den og skær den ud i små konfektstykker. Pynt evt. med valnødder, flødeostcreme, chokoladecreme eller lignende, men kagen smager fantastisk, som den er, og bliver kun bedre af at stå et par dage.
Vidste du at...
Hakkede eller blendede bælgfrugter eller mel af tørrede bælgfrugter kan anvendes i de lækreste kager for at give en dejlig rund, fyldig smag og en skøn konsistens.
Opskriften er udviklet af kok og opskriftsudvikler Inger Kjærgaard. Find flere plantebaserede opskrifter i hæftet Økologiske grønne proteiner.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
100 g mandler
180 g æg
50 g smeltet smør
200 g dadler uden sten
240 g kogte sorte bønner
30 g kakaopulver
1 g salt
50 ml stærk kaffe
100 g mørk chokolade