ØKOLOGISK GRØN VERSION AF BOLLER MED HESTEBØNNER OG ÆRTER
TO KILO FARS
Dag et
Hak bønner, blomkål, ærter, selleri og forårsløg i en kødhakker med hulstørrelse fem mm. Kom farsen i en rørekedel og tilsæt quinoa, mel, rasp, soya, salt og peber. Rør et par minutter ved høj hastighed. Tilsæt æg og rør igen et par minutter ved høj hastighed.
Sæt farsen på køl og lad den trække til næste dag.
Dag to
Smør en hulbakkeform med olie. Form farsen i boller à 45 g (tre stk. pr. person). Placer bollerne i hulbakkeformen. Damp 50% 150 grader i 20 minutter.
Afkøl bollerne på blæsekøl i 10 minutter, så de kan håndteres uden at gå i stykker.
Server f.eks. i karry-, tomat- eller sellerisovs.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.
Opskriften er udviklet af kok og opskriftsudvikler Inger Kjærgaard. Find flere plantebaserede opskrifter i hæftet Økologiske grønne proteiner (se opskrift på karrysovs s. 11).
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
Hakket grøntsagsblanding
550 g kogte hestebønner med lidt bid
200 g blomkål med stok, delt i seks til otte både
100 g grønne ærter, evt. frosne
25 g bladselleri i hele stænger
40 g hele forårsløg
Boller
700 g hakket grøntsagsblanding
800 g kogt quinoa med bid
120 g hvedemel
120 g rasp
60 g lys soya
10 g salt
2 g friskkværnet peber
300 g hele æg