Farverig Pizza

ØKOLOGISK FARVERIG PIZZA

Accepter venligst marketing cookies

TIL 4 STK.

Pizzabund

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt olivenolie, salt og rugmel. Rør det grundigt sammen.

Røremaskine: Tilsæt det resterende ølandshvedemel lidt efter lidt, indtil dejen slipper siderne på rørekedlen.

Håndæltning: Tilsæt ølandshvedemelet lidt efter lidt, indtil dejen slipper bordpladen.

Begge måder: Ælt gerne i 5-10 min.

Stil nu dejen i køleskabet (ved ca. 5 gr.) i ca. 20 timer. Tag dejen ud et par timer før du skal bruge den. Drys mel på bordet, og læg dejen ovenpå. Del den i 4 lige store dele. Tænd ovnen på 250 gr. varmluft. Et opvarmet bagestål eller en pizzasten giver den bedste pizzabund. Men du kan sagtens bage dem direkte på bagepapir på en bageplade.

Rul nu bundene ud, og placér dem på bagepapir. Smør pizzasauce ud på bundene. Fordel al toppingen på de 4 bunde. Til sidst fordeles osten. Bag ved 250 gr. varmluft, indtil bund og skorpe er bagt godt, og osten er blevet gylden.

Pizzasauce

Pil hvidløgsfeddene, og hak dem helt fint eller brug en hvidløgspresser. Rør de hakkede tomater sammen med de øvrige ingredienser. Smag til.

Pizzatopping

Skær enderne af svampene, rens dem og skær dem i skiver. Pil rødløgene, halvér og skær dem i tynde skiver. Hæld olien fra de grillede artiskokker, og skær dem i mindre stykker. Skyl peberfrugterne, halvér og fjern frøene, og skær dem i tynde skiver. Hæld vandet fra kapersene. Skyl kålen og massér dem i olivenolie

Hvidløgs-chili-olie

Rens hvidløgsfeddene og pres dem ud i olien. Rør Sambal Oelek ud i olien. Tilsæt en smule salt og friskkværnet peber. Dryp olien ud over den færdige pizza, hvis du vil spice den op.

Tip: Bunden kan laves af mange forskellige typer deje. Og skal det være rigtig nemt? Brug tortilla-fladbrød. Smør pizzasovs ud, læg fyldet på, og giv dem en tur i ovnen. Pitabrød kan også skæres over på langs og smøres på brødsiden.

Vidste du at...

Hvedemel er nummer 4 på listen over de fødevarer, som vi danskere får flest pesticider fra? Vil du undgå pesticider er det sikreste at vælge økologisk

Opskrift og foto stammer fra madblogger, underviser og madmor Anette Hoeg Nielsen, der står bag bloggen Mad med glød. Find flere veganske og plantebaserede opskrifter på bloggen her.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

Pizzabund
5 dl vand
5 g øko gær
3 spsk. øko olivenolie
1 spsk. uraffineret salt
100 g øko rugmel
ca. 550 g øko ølandshvedemel

Pizzasauce
1 dåse øko hakkede tomater
3 spsk. øko tomatkoncentrat
3 fed øko hvidløg
1 spsk. øko olivenolie
2 spsk. øko oregano
1 tsk. øko kokossukker
Uraffineret salt
Friskkværnet peber

Pizzatopping
200 g øko (mark)champignon
2 øko rødløg, mellemstore
1 glas øko grillede artiskokker (190 g.)
1 øko rød peber
1 øko gul peber
Ca. 200 g øko majs (fra frost)
1 glas øko kapers (60 g)
200 g øko revet ost (fx Veggi Filata)
1 bundt øko palme- el. grønkål

Hvidløgs-chili-olie
½ dl øko olivenolie
1 tsk. øko Sambal Oelek
3 øko fed hvidløg
Uraffineret salt
Friskkværnet peber

Luk (Esc)