ØKOLOGISK SPAGHETTI BOLOGNESE MED GRØNNE LINSER
TIL 4 PERSONER
Rens alle grøntsagerne. Skræl broccolistokken, og skær buketterne i mindre stykker. Hak løgene fint. Skær hvidløgsfeddene i skiver. Skær peberfrugten i små tern. Skær gulerødder, bladselleri, broccolistokken og champignon i grove stykker og kom dem i en foodprocessor.
Kør til massen er helt findelt. Varm så olivenolien forsigtigt op i en gryde, og tilsæt paprika. Lad den bruse kortvarigt op, og tilsæt nu de finthakkede løg og de skiveskårede hvidløgsfed. Svits til løgene er let gennemsigtige.
Tilsæt nu den blendede grøntsagsmasse. Svits yderligere et par minutter. Hæld væden fra linserne i en sigte, og kom de afdryppede linser i retten. Tilsæt også de hakkede flåede tomater og tomatpuré. Tilsæt ligeledes oregano, timian, æbleeddike, kokossukker og Sambal Oelek. Rør det hele grundigt sammen, og tilsæt nu den finthakkede røde peber. Kog retten op og tilsæt salt og friskkværnet peber.
Lad retten simre i ca. 10 min. Smag til.
Tip: Har du friske krydderurter, er det rigtig dejligt at tilsætte fx finthakket løvstikke, frisk timian og frisk oregano. Retten er på billedet serveret med spaghetti og lynstegte grønkålsskud.
Desuden broccolibuketter overhældt med kogende vand. Lad dem stå i ca. 10 min., hæld vandet fra, og overhæld med koldt vand.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.
Opskrift og foto stammer fra madblogger, underviser og madmor Anette Hoeg Nielsen, der står bag bloggen Mad med glød. Find flere veganske og plantebaserede opskrifter på bloggen her.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
2 øko løg
3 fed øko hvidløg
3 spsk. øko olivenolie
250 g øko gulerødder
3 øko stængler bladselleri
1 øko rød peber
200 g øko markchampignon
1 stok fra en øko broccoli
2 dåser øko flåede, hakkede tomater
2 spsk. øko tomatpuré
1 dåse øko grønne linser
1 spsk. øko sød paprika
1 spsk. øko oregano
1 spsk. øko timian
Øko Sambal Oelek (smag selv til)
1 spsk. øko æbleeddike
1-2 tsk. øko kokossukker (el. andet sødt)
Uraffineret salt og friskkværnet peber