Skær tofuen i mindre tern. Rens rødløget, og skær det i små tern. Rens markchampignonerne, og skær dem i skiver. Skyl æblet, og fjern kernehuset. Riv 75 g. af æblet (groft) med skræl. Varm olien op på en pande. Tilsæt rødløg, allehånde og muskatnød. Svits til rødløgsternene er blevet klare. Tilsæt nu de skiveskårede markchampignon og tofuternene. Svits til svampene har smidt væsken: Svampene skal steges, så vandet steges fra, da postejen ellers kan blive ret smattet. Tilsæt nu tamari, salt og friskkværnet peber. Svits et par minutter
mere. Tilsæt nu revet æble og svits et par minutter mere. Rør i det hele flere gange undervejs. Hæld så det hele i en foodprocessor eller blend med en stavblender i et blenderglas. Blend massen, og tilfør plantemælk (usødet) og smørbar. Blend lidt igen, og smag postejen til med salt, peber, allehånde og fintrevet muskatnød. Du kan selv bestemme, om postejen skal have en smule struktur, eller om den skal blendes helt smooth. Prøv dig lidt frem, hvad du godt kan lide.

Vidste du at...

Når du vælger økologiske grøntsager, sparer du dig selv og familien for rester af syntetiske pesticider.

Opskrift og foto stammer fra madblogger, underviser og madmor Anette Hoeg Nielsen, der står bag bloggen Mad med glød. Find flere veganske og plantebaserede opskrifter på bloggen her.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

200 g øko tofu (neutral)
100 g øko markchampignon + nogle til at stege og toppe med
100 g øko rødløg
75 g øko æble (groft revet)
3 spsk. øko olivenolie (koldpresset
jomfru-olie)
4 spsk. øko usødet plantemælk
4 spsk. øko smør(bar)
1 tsk. øko stødt allehånde
1/2 tsk. øko stødt muskatnød
2 spsk. øko tamari
Uraffineret salt
Friskkværnet peber

Luk (Esc)