22 Thaistyle Oksekødssalat

ØKOLOGISK THAISTYLE NUDELSALAT MED OKSEKØD OG EKSTRA GRØNT

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK THAISTYLE NUDELSALAT MED OKSEKØD OG EKSTRA GRØNT

Opskrift af Louisa Lorang

Hovedret til 4 personer – 25 minutter

Salaten her er sprød og saftig og med skønt oksekød i. Det er super luksusmad men stadig blot med en smule kød i og masser af smag og grøntsager.

FREMGANGSMÅDE

Dressing:
Rør en dressing af sojasauce, sukker, lime, sesamolie og chili.

Kød:
Steg bøfferne i olivenolie på en super varm pande. Steg dem rosa, eller efter smag. Krydr dem med salt og peber.

Nudler:
Kom nudlerne i kogende, saltet vand i en gryde. Sæt låg på og sluk for varmen. Lad nudlerne trække møre. Gentag hvis behov. Nudlerne skal helst ikke blive for møre, så knækker de nemt.

Grønt:
Skrub eller skræl gulerødderne, skær dem i julienne eller i skiver. Skær peberfrugt og agurk i slanke strimler. Skær rødløg i tynde skiver.
Afdryp nudlerne og skær bøfferne i tynde skiver.

Servering:
Snit forårsløg og chili fint.
Vend forsigtigt grønt, kød og nudler med dressingen og anret salaten i dybe tallerkner eller på et stort fad. Top med koriander, chili, forårsløg og peanuts. Servér straks med lime til.

TIP: Her er brugt alle mulige grøntsager. Flere af samme slags er også godt! Eller prøv med spidskål, blomkål, let dampet broccoli eller hjertesalat. Eller noget helt andet! Salaten er også oplagt at lave, hvis du har en rest oksekød fra en steg.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Foto: Anders Schønnemann


Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.

INGREDIENSER

Dressing:
1 dl øko sojasauce
2 spsk. øko sukker
6 spsk. øko limesaft
1 tsk. fint revet øko ingefær
1 spsk. øko sesamolie
1 tsk. fint hakket øko rød chili

Salat:
2 øko bøffer
Øko olivenolie til stegning
Salt og peber

Nudler:
200 g øko nudler

Grønt:
3 øko gulerødder
1 øko rød peberfrugt
1 øko agurk
1 øko rødløg

Servering:
3 øko forårsløg
1 øko chili
2 håndfulde øko koriander
1 dl hakket, øko peanuts
1 øko lime, i skiver


Luk (Esc)