23 Sharwarmastyle Pizza

ØKOLOGISK SHAWARMASTYLE PIZZA

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK SHAWARMASTYLE PIZZA

Opskrift af Louisa Lorang

4 styk - 50 minutter + hævetid


Her er det oplagt at bruge en rest oksekød, hvis du har det. Et stykke steg, en bøf eller andet kommer man langt med, når det toppes på pizza. Top evt. med ekstra-ekstra grøntsager: Salat, tomater, peberfrugt, bunker af krydderurter, forårsløg eller andet.

FREMGANGSMÅDE

Dej:
Opløs gæren i lunet vand. Tilsæt salt og olivenolie.
Mos bønnerne med en gaffel. Kom dem i.
Tilsæt mel lidt ad gangen, brug gerne en røremaskine og rør, til dejen er glat. Lad den hæve lunt og tildækket i ca. 1,5 time.
Del dejen i 4 portioner. Tril dem til runde kugler og sæt dem på en plade eller i en bradepande drysset med lidt mel. Lad dem efterhæve i 30 minutter.

Kød:
Vend imens kødet med alle krydderier; spidskommen, paprika, oregano, kanel og koriander. Krydr med salt og peber.

Pizza:
Tænd ovnen på 240 grader, varmluft, eller så varmt som muligt.
Skær løgene i super tynde skiver, gerne på et mandolinjern. Snit kålen fint.
Rul dejene ud til 4 tynde bundepå et meldrysset bord.
Læg dem på bagepapir. Smør dem med cremefraiche, top dem med løg, kål og kød. Krydr dem med salt og peber og dryp med lidt olivenolie.
Bag dem i den varme ovn, 2 styk ad gangen.

Servering:
Rør cremefraiche eller yoghurt med revet hvidløg, salt og peber. Skær agurk og rødløg i tynde skiver, snit spidskål fint. Pluk mynten groft.
Anret de varme pizzaer toppet med grønt og dressing.Servér gerne med chilisauce til.
TIP: Du kan lave en nem og lækker chilisauce af 1 spsk. øko chiliflager, 2 spsk. øko tomatpuré, 1 fed revet øko hvidløg og ½-1 dl øko olivenolie. Lun det hele sammen i 2-3 minutter og gem det i køleskabet indtil brug.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Foto: Anders Schønnemann


Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.

INGREDIENSER

Dej:
20 g øko gær
3 dl lunet vand
½ - 1 spsk. salt
2 spsk. øko olivenolie
220 g kogte, helt møre øko butterbeans eller fra karton/dåse
500-600 g øko mel, fx tipo 00

Kød:
1-2 møre øko bøffer i strimler, fx entrecotes (ca. 300 g)
2 tsk. stødt øko spidskommen
2 tsk. øko sød paprika
1 tsk. øko oregano
0,5 tsk. stødt øko kanel
0,5 tsk. stødt øko koriander
øko olivenolie

Pizza:
200 g øko cremefraiche 38%
2 øko løg
½ øko spidskål
øko olivenolie
Salt og øko peber

Servering:
200 g øko cremefraiche 18 % eller græsk yoghurt 10%
1 fed øko hvidløg
Salt og øko peber
1 øko agurk
1 øko rødløg
½ øko spidskål
1 håndfuld øko mynte
Evt. øko chilisauce


Luk (Esc)