28 One Pot Bolognese

ØKOLOGISK ONE POT BOLOGNESE

Accepter venligst marketing cookies

ØKOLOGISK ONE POT BOLOGNESE

Opskrift af Louisa Lorang

Hovedret til 3-4 – 30 minutter

At det hele kan smides i en stor, dyb pande, gør alt så meget nemmere. Mindre opvask, hurtig mad og super dejlig spaghetti, der har suget masser af smag.

FREMGANGSMÅDE

Hak løg, hvidløg, bladselleri og svampe. Sautér det hele i olivenolie i en store, dyb pande. Det skal ikke tage farve, men sautere i 2-3 minutter.
Tilsæt hakket kød og steg i 5-6 minutter. Tilsæt tomatpuré og mosede tomater. Kog op og kom vand på.

Kom spaghetti i panden og tryk den godt ned i væden.
Sæt låg på og lad det hele koge i ca. 15-18 minutter, til pastaen er mør. Tjek et par gange undervejs om bolognesen mangler væde.
Smag til med salt, peber, sukker og oregano og servér med revet parmesan.

TIP: Du kan erstatte svampe med revet aubergine, som forsvinder totalt i saucen. Eller prøv med revet squash eller gulerødder og ekstra bladselleri.

TIP: Dampede gulerødder, ærter, asparges, broccoli eller andet dejligt grønt, er også godt tilbehør.

For at passe på vores klimaet har vi skruet ned for oksekødet og op for det grønne i retten - uden at gå på kompromis med smagen. Vælg økologisk oksekød, så er du også med til at sikre høj dyrevelfærd og mere biodiversitet.

Foto: Anders Schønnemann


Kampagnen er støttet af Kvægafgiftsfonden.

INGREDIENSER

1 stort øko løg
2 fed øko hvidløg
2 stilke øko bladselleri
200 g øko svampe, fx portobello eller champignon
Rigeligt øko olivenolie
300 g øko hakket oksekød
400 g øko mosede tomater
4 dl vand
300 g øko spaghetti
Lidt tørret øko oregano
Salt og øko peber
1 nip øko sukker
Revet øko parmesan el. lign. øko ost, til servering


Luk (Esc)