ØKOLOGISKE STJERNE-SNITTER
TIL 8 PERSONER
Smør, hvedemel, æg og flormelis æltes sammen – det er klart nemmest at komme ingredienserne i en foodprocessor, men man kan også ælte dejen i hånden. Dejen skal kun lige samles, så pas på med at arbejde for meget med dejen. Lad dejen hvile på køl i ca. 30 minutter, så er den nemmere at rulle ud.
Dejen rulles ud på et meldrysset bord, til den er ca. 3-4 mm tyk. Udstik dejen i stjerner, cirkler, firkanter eller andet sjovt. Læg forsigtigt de udstukne stykker dej på en bageplade med papir.
Bag dem ved 200 grader i ca. 8-9 minutter, eller indtil de er gyldne. Imens bundene er i ovnen røres flormelis og vand sammen til en tyk glasur.
Bundene lægges sammen med ca. 1 tsk marmelade, og pyntes med glasur og finthakkede pistacienødder på toppen.
Opbevar kagerne i en tætsluttende dåse.
Vidste du at...
Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året? Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise.
INGREDIENSER
100 g øko smør
175 g øko hvedemel
65 g øko flormelis
1 øko æg
Fyld
ca. 150 g øko hindbærmarmelade
Glasur
150-175 g øko flormelis
En smule vand
Topping
2 spsk usaltede øko pistacienødder