TIL 10 PERSONER

Smuldr marcipan i en skål og ælt den sammen med sukker og æggehvide - dejen er klistret. Stil dejen på køl i ca. ét døgn.

Del dejen i 4 lige store dele og rul dejen ud i ca. 1- 1.5 cm. tykke stænger – rul med en smule flormelis på hænder og bord. Stængerne måles op til i alt 8 stænger i størrelserne:
13 cm, 16 cm, 19 cm, 22 cm, 25 cm, 28 cm, 31 cm, 34 cm.

Tryk let ned med en spatel på den halvdel af stængerne, der vender mod dig selv, således at der dannes en ‘liggende trekant’.

Løsen alle de trekantede stænger med en paletkniv. Form hver stang til en ring og stil dem på en bageplade med papir. For at sikre, at alle ringene har samme højde, placeres en bageplade ovenpå, hvor der trykkes let ned med bagepladen, så ringene får ens højde.

Bag kransekageringene midt i ovnen til de er gyldne. Hold godt øje med dem, det kan pludselig gå stærkt.

Rør flormelis og æggehvide sammen til en tyk og sej glasur. Fyld den i et papirkræmmerhus, sprøjtepose eller plasticpose og klip et lille hul. Sprøjt kransekagerne som på billedet eller find selv på et andet mønster.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetip

Kan fryses uden glasur.

INGREDIENSER

Kage

500 g ren, rå øko marcipan
100 g øko sukker (ca. 1¼ dl)
1½ øko æggehvide
Øko flormelis til udrulning

Glasur

150 g øko flormelis (ca. 3 dl)
1 øko æggehvide

Luk (Esc)