ØKOLOGISKE LUKSUS CHOKOLADECOOKIES MED KANEL
TIL 18 STK
Start med at smelte 150 g chokolade over et vandbad. Rør mel, kakao, kanel, bagepulver og salt sammen i en skål. Kom smør, sukker og farin i en anden skål og pisk det godt sammen – rør den smeltede chokolade i. Pisk et æg i blandingen, og vend tilsidst melblandingen i dejen. Hak det resterende chokolade, dvs. 200 g, og rør det i dejen. Form små kugler af dejen – tryk dem let flade. Bag kagerne ved 170 grader i ca. 16 minutter – giv dem endelig ikke for meget.
Når kagerne er kølet helt af, pyntes de med smeltet hvid chokolade, et drys af kanel og frysetørret bær.
Tip
Du kan sagtens fryse dejen ned. Form små kugler af dejen, læg dem på et bræt/fad med en pose omkring og sæt dem i fryseren. Når trangen til en cookie melder sig, tages de ud af fryseren og sættes frosne i ovnen.
Vidste du at...
Økologisk smør kommer fra køer, der har græsset ude under åben himmel hele sommeren.
INGREDIENSER
350 g mørk økologisk chokolade (gerne 70%)
150 g økologisk hvedemel
30 g økologisk kakaopulver
1 tsk stødt økologisk kanel
1 tsk økologisk bagepulver
½ tsk havsalt
150 g blødt økologisk smør
50 g økologisk sukker
75 g brun økologisk farin
1 økologisk æg
Topping
25 g hvid økologisk chokolade
1 tsk økologisk kanel
1-2 tsk frysetørrede økologiske bær