ØKOLOGISKE FASTELAVNSBOLLER MED CREME OG REMONCE
Foto: Ditte Ingemann
TIL 18-20 STK.
Smelt smør sammen med mælk i en gryde, og hæld det over gæren. Tilsæt sukker, kardemomme, æg og salt, og rør det godt sammen. Tilsæt mel indtil dejen bliver smidig og kan æltes uden klister. Pas på ikke at tilsætte for meget mel.
Lad dejen hæve i ca. 45 minutter og lav creme og remonce.
Kom alle ingredienser til vaniljecremen i en gryde og varm den langsomt op under konstant omrøring. Tag cremen af varmen og køl den af, når den har en god tykkelse.
Rør sukker, marcipan og blødt smør godt sammen og stil det til side.
Lad dejen hæve og rul den ud af flere omgange. Skær små firkanter og kom 1 spsk creme og 1 spsk remonce på hver. Fold alle fire hjørner ind på midten, så fastelavnsbollen bliver lukket godt og indholdet ikke flyder ud.
Sæt bollerne med lukningen nedad på en bageplade. Pensl med mælk eller æg og bag dem i ca. 12 minutter ved 200 grader. Pynt fastelavnsbollerne med tyk glasur eller smeltet mørk chokolade, når de er afkølet.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv og naturen for rester af sprøjtegifte.
INGREDIENSER
40 g øko gær
150 g øko smør
1,5 dl øko mælk
4 spsk øko rørsukker
1 tsk stødt øko kardemomme
2 øko æg
Ca. 450-500 g øko hvedemel
Et nip salt
Creme
4 øko æggeblommer
30 g øko rørsukker
6 tsk øko hvedemel
4 dl øko mælk
1 tsk ren øko vanillepulver (eller kornene fra en øko vanillestang)
Remonce
150 g øko rørsukker
150 g øko marcipan
125 g blødt øko smør