ØKOLOGISK PÆRETÆRTE MED MANDLER
TIL 4-6 PERSONER
Denne tærte er nem at lave, og smager skønt som den er eller med vaniljeis, drænet yoghurt eller creme fraiche.
Tærtebund
Smuldr mel og smør. Tilsæt flormelis, æggeblomme og salt og saml dejen, evt. med 1 spsk koldt vand. Sæt dejen på køl i ca. 30 min. Rul dejen ud, gerne mellem to stykker bagepapir, og bag den i en smurt tærteform ved 180 grader i ca. 10 min.
Fyld
Skræl pærerne, skær dem over og fjern kernehuset. Kog vand, sukker og citronsaft op og kom pærerne i og lad dem simre i 2 min. Afkøl dem i lagen.
Tag dem forsigtigt op og lad dem dryppe af.
Bland marcipan og smør. Tilsæt flormelis, vaniljekorn, citronskal og mandler. Tilsæt æg og mel. Kom massen i den forbagte tærtebund og tryk pærerne ned deri.
Bag tærten ved 185 grader i 40-55 min. til den er gennembagt – tjek med strikkepind.
Servering
Servér tærten lun eller kold med eller uden snask til.
Tip
Tærten kan også laves med æble.
Hvorfor vælge økologisk smør
Økologisk smør kommer fra køer, der har græsset ude under åben himmel hele sommeren.
INGREDIENSER
Tærtebund
125 g øko mel
100 g øko smør
30 g øko flormelis
1 øko æggeblomme
1 knps salt
Evt. 1 spsk koldt vand
Lidt øko smør til formen
Fyld
2 øko pærer
5 dl vand
4 dl øko sukker
1/2 dl øko citronsaft
100 g øko marcipan, revet
100 g øko smør
100 g øko flormelis
Korn af 1/2 øko vaniljestang
1 spsk øko citronskal, fint revet
75 g hakkede øko mandler
2 øko æg
50 g øko mel