Pisk farin og olie sammen. Tilsæt æggene ét af gangen. Bland mel, vaniliesukker, bagepulver, salt, natron og kanel og pisk det i dejen. Tilsæt til slut de revne gulerødder, den tørrede frugt og de hakkede nødder.

Bag kagen i en springform ca. 45 min ved 175oC.

Lad kagen køle helt af.

Pisk blødt smør, flormelis, vaniliesukker og flødeost. Smør ostemasse på toppen af kagen og pynt evt. med lidt hakkede nødder.

Vidste du at...

Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året. Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise.

INGREDIENSER

Kage

200 g øko farin eller mørk muscovado sukker
2 dl smagsneutral øko olie
4 øko æg
275 g øko Ølandshvedemel
1 tsk øko vaniliesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk øko kanel
400g groft revne øko gulerødder
60 g tørret øko frugt - grofthakket (rosiner, dadler, abrikoser)
50 g groft hakkede øko hasselnødder

Pynt

60 g blødt øko smør
125 g øko flormelis
1 tsk øko vaniliesukker
100 g øko flødeost naturel
Evt. hakkede øko nødder

Luk (Esc)