Chokokage

ØKOLOGISK CHOKOLADEKAGE

1. Tænd ovnen på 170 grader.

2. Hak chokoladen groft.

3. Smelt smørret i en kasserolle. Pensl en springform, ca. 24 cm i diameter, med lidt af smørret.

4. Kom alle de øvrige ingredienser i en stor skål og hæld det smeltede smør ved. Rør dejen sammen med en håndmixer til den er helt jævn og uden klumper. Rør den hakkede chokolade i dejen.

5. Kom dejen i springformen og bag kagen i 35 minutter. Prik i kagen i midten med en tandstik. Hvis der sidder dej på tandstikken, skal kagen bage længere. Start med 5 minutter af gangen og prik igen. Kagen er færdig, når tandstikken kan trækkes op, uden at der sidder dej på.

6. Lad kagen køle af. Skær den forsigtigt løs i kanten og fjern springformens ring.

7. Kom flormelis i en lille sigte og drys det forsigtigt over kagen.

En opskrift fra bagehæftet Bare bag

Vidste du at...

Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året. Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

100 g mørk øko chokolade
150 g øko smør
250 g øko hvedemel
300 g øko sukker
6 spsk øko kakao
1 tsk bagepulver
1 tsk natron
2 øko æg
1 nip salt
2½ dl øko mælk

Pynt

2 spsk øko flormelis

Luk (Esc)