ØKOLOGISK ÆBLEDESSERT MED YOGHURTCREME
TIL 4 PERSONER
Befri æblerne for kernehus og skær dem ud i grove tern. Kom æbletern, vand, honning og vanilje i en gryde, og lad det simre ved middelvarme under låg i ca. 25 minutter, eller indtil æblerne er kogt ud og blevet til grov mos. Lad mosen køle helt af.
Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker eller foodprocessor og blend det fint. Fordel blandingen på en bageplade med bagepapir og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter, eller indtil knasen er tør og sprød – rør undervejs. Rør kanel i, når blandingen er kølet af.
Pisk fløde til let skum og vend yoghurt og vanilje i (smag evt. til med en smule flormelis). Anret desserten i små glas: fordel æblemos, rugbrødsknas og fløde- skum i lag. Server med det samme, så rugbrødsknasen forbliver sprød.
Vidste du at...
Økologiske mejeriprodukter er uden kunstige aromaer og farvestoffer.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
4 øko æbler
Ca. 1 dl vand
4 spsk øko honning
1 tsk øko vaniljepulver
Knas
75 g øko rugbrød
75 g øko hasselnødder
2 tsk øko stødt kanel
Creme
2 dl øko piskefløde
50 g øko drænet yoghurt
1 tsk øko vaniljepulver
Evt. øko flormelis