Knaekbroed Med Dip Og Groent Oeko Fristelser

ØKOLOGISK KNÆKBRØD MED DIP & GRØNT

TIL 4-6 PERSONER

Kom havregryn, mel, frø, kerner, salt og bagepulver i en skål og tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen – dejen skal være en smule klistret.

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, indtil den er ca. 3 mm. Fjern det øverste stykke papir og skær dejen ud i ca. 20 stykker. Læg bagepapiret med knækbrødene på en bageplade. Pensl dem med sammenpisket æg og bag dem i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Rør creme fraiche sammen med hakkede urter og finthakket hvidløg. Smag til med salt og peber.

Blend creme fraiche sammen med en moden avocado til det har en cremet og ensartet konsistens. Rør reven citronskal, citronsaft og chiliflager i og smag til med salt og peber.

Rengør alle grøntsagerne og skær dem ud i stænger og mundrette bidder. Anret det hele på et stort fad.

Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.

Vidste du at...

Økologiske mejeriprodukter ikke er sminkede med kunstige aromaer og farvestoffer. Når du vælger økologisk, siger du farvel til 343 e-numre ud af i alt 396 tilladte.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

Knækbrød

60 g øko frø og kerner, fx hør- og sesamfrø, solsikke- og græskarkerner
75 g øko havregryn
75 g øko groft speltmel
1 tsk salt
1 dl vand
1 tsk øko bagepulver
1 spsk øko olivenolie
1 øko æg til pensling

Urtedip

2 dl øko creme fraiche, 18 %
1 håndfuld friske øko urter, fx timian, basilikum, mynte, persille
1 fed øko hvidløg
Salt og peber

Avocadodip

2 dl øko creme fraiche, 18 %
1 moden øko avocado
Reven skal og saft fra ½ øko citron
1 tsk øko chiliflager
Salt og peber

Grønt

1 bundt øko radiser
3 øko gulerødder
1 øko peberfrugt
1 bundt øko asparges
½ øko agurk

Luk (Esc)