8. Sprøde Grøntsager Med Dip

ØKOLOGISKE SPRØDE GRØNTSAGER MED DIP

Accepter venligst marketing cookies

Du kan sagtens bruge sådan et dejligt fad med dip og grønt som en forret eller mellemret. Eller du kan vælge at sætte de dejlige grøntsager og blide dips på bordet som et supplement til en stor middag. Alle elsker, når der er skåret frugt og grønt til dem. Forbered grøntsagerne, læg dem evt. i isvand og sæt dem koldt. Det giver skønne sprøde grøntsager, der er lige til at dryppe af og sætte frem på bordet. Servér dip med sprøde grøntsager, alt efter sæson, fx blomkål, kål, gulerødder, broccoli, asparges, radiser, bladselleri, peberfrugt, agurk, majroer eller noget helt andet.

AGURKERAITA

TIL 6 PERSONER

Raitaen her er god som dip til sprøde grøntsager, men også helt perfekt som tilbehør til butter chicken og korma.

FREMGANGSMÅDE

Skær agurken i minitern og rør den med yoghurt.

Smag til med spidskommen, citronsaft, lidt olivenolie og salt og peber.

Dryp med lidt ekstra olivenolie og pynt med mynte.

HAIDARI

TIL 6 PERSONER

Skøn peberfrugtcreme, der er god som dip, men også kan smøres på grillet brød og bruges som en nem forret.

FREMGANGSMÅDE

Tænd ovnen på 250 grader med grilleffekt. Skær store stykker fra peberfrugternes kernehus. Læg stykkerne på en bageplade under den varme grill, og grill dem til de næsten er sorte over det hele. Kom dem herefter straks i en frysepose. Luk posen og lad dem køle en smule.

Skrab skindet af peberfrugterne, og blend det rene peberfrugtkød med hvidløg. Brug gerne en foodprocessor. Kom feta i og blend. Vend yoghurt i dressingen og smag til med salt og olivenolie. Pynt med lidt persille og timian.

TIP: Begge dip kan laves dagen i forvejen. Vend dog først friske urter i lige inden servering.

Vidste du, at...

Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv og naturen for rester af sprøjtegifte.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

AGURKERAITA

1 øko agurk
½ liter øko sødmælksyoghurt
1-2 tsk øko spidskommen
1-2 spsk øko citronsaft
2 spsk øko olivenolie
Salt og peber
Lidt øko mynte

HAIDARI

2 røde øko peberfrugter
1 fed øko hvidløg
150 g øko feta
200 g tyk øko yoghurt
Salt
3-4 spsk øko olivenolie
Øko-persille og øko-timian

Luk (Esc)