4 STK.

Start med at lave mandlerne til mandelmel – kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem indtil de bliver til helt fint mel. Mandelmelen kan erstattes med hvedemel.

Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, mælk, salt og korn fra ½ vaniljestang. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper. Mos bananen med en gaffel og rør mosen i dejen.

Varm vaffeljernet rigtig godt op og pensl pladerne grundigt med smør. Kom 3-4 spsk. dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er helt gyldne. Fortsæt til al dejen er brugt.

Pas på med at åbne vaffeljernet før efter et par minutter for ellers vil dejen hænge fast.

Vaflerne spises med det samme og gerne med letpisket fløde og friske bær eller frugt i sæson. De er også skønne med syltetøj på.

Vidste du at...

Farven på en økologisk æggeblomme er naturlig og kan variere hen over året. Om sommeren er den meget gul, fordi hønsene får masser af frisk græs at spise.

Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.

INGREDIENSER

140 g øko mandler (kan erstattes med 240 g hvedemel)
2 øko æg
½ tsk. øko bagepulver
1,5 dl øko mælk
½ tsk. salt
½ øko vaniljestang
1 moden øko banan
Øko smør til stegning

Luk (Esc)