ØKOLOGISK WANNABE BIBIMBAP
ØKOLOGISK WANNABE BIBIMBAP
Opskrift og foto af Louisa Lorang
Hovedret til 4
Hakket, økologisk oksekød er nemt, hurtigt og okay-billigt. Men der er ingen grund til at spise for meget. Både for din skyld og for klimaet, kan du skrue ned for kødet, uden at gå på kompromis med smagen. Tværtimod giver grøntsagerne i retten her, både saft og smag!
FREMGANGSMÅDE
Wannabe bibimbab
Riv squash groft og hak hvidløg og løg fint. Sautér grøntsagerne i olie på en stor, varm pande i 2-3 minutter. De skal ikke tage farve. Kom kødet ved og steg det gyldent og gennemstegt. Tilsæt soja og honning, kog op og smag til.
Lynsyltet agurk
Flæk agurken, bank den let fx med bagsiden af en kniv eller kagerulle, så den åbner op og kan suge så meget smag som muligt. Snit løg og chili fint.
Rør sukker og eddike sammen og vend agurk, løg og chili med dressingen.
Topping
Rist sesamfrø på en tør, varm pande. De skal dufte og hoppe let, ca. 2 minutter.
Tør panden af og steg 4 spejlæg i en smule olie.
Steg derefter spinat og fintsnittet hvidløg i lidt olie. Krydr med salt.
Servering
Anret korn i fire skåle eller dybe tallerkner. Top med kød, spinat, agurkesalat og drys med sesam. Pynt evt. med koriander og servér evt. chilisauce til.
TIP: Kom endnu flere grøntsager i kødet! Brug fx revet aubergine, gulerod, fint snitte kål, porrer eller hakkede svampe.
TIP TIP: Servér evt. alle elementerne hver for sig, og lad familien samle selv ved bordet.
Vidste du, at...
Økologisk kvæg kommer på græs i sommerhalvåret.
Opskrifterne er udviklet med støtte fra foreningen Økokød.
INGREDIENSER
400g skåret spelt (evt. anden korn)
1 øko squash
2 fed øko hvidløg
1 øko løg
Lidt øko olie til stegning
400g øko hakket oksekød
½-1 dl øko soja
2 spsk. øko honning
Lynsyltet agurk
1 øko agurk
1 øko rødløg
1 rød, øko chili
1 tsk. salt
2 tsk. øko sukker
2 spsk. lys, øko eddike
Topping
1 dl øko sesam
4 øko æg
300 g øko spinat
2 fed øko hvidløg
lidt øko olie til stegning
Evt. øko koriander
Evt. øko chilisauce
Kog korn efter anvisningen. Afdryp dem og salt dem.