Sprøde Krydrede Brunkager

ØKOLOGISKE SPRØDE KRYDREDE BRUNKAGER

TIL 100 stk.

Kom smør, sukker og sirup i en tykbundet gryde. Varm blandingen op til kogepunktet (det må ikke koge) under omrøring. Opløs potasken i lidt kogende vand. Rør potaskevand, nelliker, kanel og hakkede mandler i smørblandingen og lad massen afkøle til stuetemperatur.

Rør melet i blandingen, til dejen er ensartet. Tril dejen til stænger med en diameter på ca. 4 cm og stil dem på køl i minimum 1 time, så dejen bliver skærefast.

Tænd ovnen på 185° C. Skær papirtynde skiver af stængerne, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag kagerne i 3-4 min. øverst i ovnen, til de er gyldenbrune.

Løft kagerne forsigtigt over på en bagerist, og lad dem køle helt af, før de kommes i en kagedåse eller et glas med tætsluttende låg

Vidste du at...

Økologisk smør kommer fra køer, der har græsset ude under åben himmel hele sommeren

INGREDIENSER

250 g økologisk smør
250 g økologisk rørsukker
125 g økologisk sirup
2 tsk potaske
2 tsk stødte økologiske nelliker
3 tsk stødt økologisk kanel
70 g hakkede smuttede økologiske mandler
500 g økologisk mel

Luk (Esc)