KÅLSALAT MED AND OG VANILJEDRESSING
TIL 4 PERSONER
Læg andebrysterne i et ildfast fad. Rør krydderierne sammen og gnub dem godt ind i kødet. Læg låg på fadet eller brug staniol, og bag andebrysterne ved 150 grader varmluft i ca. 3 timer eller indtil kødet er helt mørt. Spring dette over hvis du har rester af juleanden – brug evt. kødet derfra og rist det på en pande i krydderierne.
Rengør kålen grundigt og hak/skær det i små stykker/tynde strimler. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i kålen, massér den evt. ind i kålen og lad den gerne trække i ca. 1 time inden servering.
Skær æblerne i tynde både og bland dem i salaten sammen med granatæblekerner. Riv eller træk med to gafler det møre andekød fra hinanden og fordel det ovenpå salaten inden servering. Drys med grofthakkede nødder lige inden servering, så de ikke bliver bløde. Salaten kan serveres med groft brød.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv og naturen for rester af pesticider.
INGREDIENSER
And
2 økologiske andebryster, ca. 400g eller en rest and fra juleaften
Krydderiblanding til and
2 tsk økologiske fennikelfrø
2 tsk økologisk femkrydderi/5 spice krydderi (5 spice= Stjerneanis, peber, fennikel, kanel og nellike)
2 tsk havsalt
1-2 tsk økologiske chiliflager
Salat
200 g økologisk kål, f.eks. grønkål, palmekål, rødkål, savoykål eller en blanding
Kernerne fra 1 økologisk granatæble
2 økologiske æbler
75 g økologiske pekannødder eller valnødder
Dressing
4-5 spsk økologisk olivenolie
Vaniljekorn fra ½ økologisk vaniljestang
2 spsk økologisk æblecidereddike
Salt og peber