APPELSINSALAT MED LYNSYLTEDE LØG
TIL 4 PERSONER
Skær rødløg i tynde skiver og kom dem i en skål. Hæld limesaft, eddike, honning, salt og peber ovenpå og fordel det godt rundt. Lad løgene trække min. 30.
Snit rødkålen i tynde strimler – brug evt. et mandolinjern. Fordel kålen på et stort fad. Pil appelsinerne og skær dem i tynde skiver og fordel dem ovenpå kålen. Rist hasselnødderne på en varm, tør pande, til de er gyldne, og den brune hinde løsner sig. Nuldr hinden af hasselnødderne og hak dem groft og drys dem ovenpå salaten sammen med tranebær og små stykker feta. Pynt med lynsyltede rødløg og evt. frisk mynte.
Pisk ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Hæld dressingen over salaten og server med det samme.
Vidste du at...
Når du vælger økologiske varer, sparer du dig selv, din familie og naturen for rester af pesticider.
INGREDIENSER
Lynsyltede rødløg
1 lille økologisk rødløg
Saft fra 1 økologisk lime
½ dl økologisk æblecidereddike
1 spsk flydende økologisk honning
Salt og peber
Salat
75 g økologisk rødkål
3 økologiske appelsiner
50 g økologiske hasselnødder
25 g tørrede økologiske tranebær
75 g økologisk feta
Dressing
2 spsk økologisk olivenolie
1 tsk grov økologisk sennep
1 tsk flydende økologisk honning
Saft fra ½ økologisk citron
Salt og peber