Spicy Gulerodssuppe Med Sproede Kikaerter

ØKOLOGISK SPICY GULERODSSUPPE MED SPRØDE KIKÆRTER

Accepter venligst marketing cookies

TIL 4 PERSONER

Hak ingefær og hvidløg groft og svits det i kokosolie i en varm gryde i ca. 1-2 minutter. Tilsæt spidskommen og gurkemeje og rør godt rundt. Skær gulerødder og græskar ud i grove stykker og kom dem i gryden, og svits det hele i ca. 3-4 minutter. Tilsæt bouillon og lad det simre i ca. 30 minutter under låg eller indtil gulerødder og græskar er helt møre.

Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, soja, sirup, paprika og salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 20-25 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter – sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Tilsæt kokosmælk og chili til suppen, og blend den med en stavblender. Lad suppen simre igen i ca. 30 minutter, smag den til med limesaft og salt inden servering. Fordel suppen i skåle og top med kikærter, frisk timian og små æbletern.

Vidste du at...

Økologiske mejeriprodukter ikke er sminkede med kunstige aromaer og farvestoffer. Når du vælger økologisk, siger du farvel til 355 e-numre.

INGREDIENSER

20 g øko ingefær
4 fed øko hvidløg
3 spsk øko kokosolie
3-4 tsk stødt øko spidskommen
2 tsk stødt øko gurkemeje
400 g øko gulerødder
400 g øko græskar, fx
hokkaidogræskar
Ca. 6-8 dl øko grøntsagsbouillon
2 dåser øko kokosmælk
1 rød øko chili
Saft fra 1 øko lime
Salt

Sprøde kikærter

2 dåser øko kikærter
1 spsk øko olie
2 spsk øko soja
2 spsk øko ahornsirup
2 tsk røget øko paprika
Havsalt

Topping

Frisk øko timian
2 øko æbler, i tern

Luk (Esc)