ØKOLOGISK MORGENBORD MED SKYR & OST
TIL 4 PERSONER
Ostetallerken med pesto og nødder
Kom ingredienserne til pestoen i en mini- hakker eller blender og blend det hele godt sammen – smag til.
Kom nødderne i et lille glas. Smelt honning, vaniljekorn, citronskal og kardemomme i en lille gryde og hæld det over nødderne. Lad de søde nødder køle af inden servering.
Anret ostene på et fad eller tallerken og kom pesto og valnødder i små skåle. Server det hele sammen med fx et lækkert brød.
Skyr med blåbær og ristede rugflager
Blend skyr sammen med blåbær, vanilje- korn og honning – smag til. Rist rugflager- ne i kokosolie på en varm pande indtil de bliver gyldne og sprøde. Lad flagerne køle helt af. Fordel blåbærskyr i fire små skåle eller glas og top hver af dem med ristede rugflager og evt. en smule friskeblåblær.
Opskriften stammer fra hæftet 'Økologiske Fristelser', produceret af Økologisk Landsforening.
Vidste du at...
Økologiske malkekøer kommer ud på græs i sommerhalvåret.
Må ikke kopieres uden skriftlig tilladelse fra Økologisk Landsforening.
INGREDIENSER
2-3 forskellige gode, økologiske oste
Pesto
25 g øko frisk basilikum
20 g øko parmesan
20 g øko mandler
1 fed øko hvidløg
½ dl øko olivenolie
Salt og peber
Søde nødder
100 g øko valnødder
100 g øko flydende honning
Korn fra ½ øko vaniljestang
Reven skal fra ½ øko citron
1 tsk øko kardemomme
Skyr med blåbær
6 dl øko skyr
2 dl øko blåbær
Korn fra ½ vaniljestang
3 spsk øko flydende honning
Topping
2 dl øko rugflager
1 spsk øko kokosolie